I.
Hlásím, že odplouvám,
na jih, sever, na západ...
východ… ten vynechám,
na to se mám moc rád…
předem však zvěstuji…
ať dopluji kamkoli,
přijde čas na návrat,
můžeš s tím počítat.
Jsem žlutý korálek,
provázek objímám
tím trasu danou mám
včetně všech zastávek,
jak kukačka v hodinách
už nemířím do dálek,
zeptej se mých lásek,
že vracím se ve vlnách…
Ref:
Nikam se neztrácím,
ve vlnách s úplňkem
vmísím se do písku mezi tvé prsty,
neptám se jestli smím,
tak jako úprkem
zanechám po sobě vždycky své resty.
Dny s vůní obzoru
jsou pro mě nejdražší,
hodlám je užívat spíše než snít,
dopředu nahoru
běžně se přiráží,
ve vlnách žil jsem a dál hodlám žít.
II.
Hlásím, že odcházím,
jistě ne na věky,
sliby moc nesázím,
na tohle část ruky
té s prsty, podám ti,
jako dva haranti
plivnem si do dlaně
a tím je to dané.
Na širých pastvinách
tráva až zežloutne,
stesk můj po domově
přivodí toulkám krach
špinavý, v holinách
přijdu za smíchem tvým
a tím jen potvrdím,
že vracím se ve vlnách...
Ref:
Nikam se neztrácím,
ve vlnách s úplňkem
vmísím se do písku mezi tvé prsty,
neptám se jestli smím
tak jako úprkem
zanechám po sobě vždycky své resty.
Dny s vůní obzoru
jsou pro mě nejdražší
hodlám je užívat spíše než snít,
dolů a nahoru
běžně se přiráží
ve vlnách žil jsem a dál budu žít.