Bubnují kapky
Do pergoly
A žlutý listí se snáší na zem
Do trávy neslyšné
Chce dopadnout
Déšť je pak smáčí a změní se v proud
Ty listy tu leží schoulený
Na sobě mají už nějaký šrám
Být bláznem, tak je v srpnu posbírám
Na strom zpátky je s úctou dám
Bubnují kapky
Do zahrady
A vše vyprahlé
Je svěží a prázdné
Pár malin líně si půjdu utrhnout
Dočtu stránku, opustím svůj malý kout
Ten déšť
Je lék když léto slábne
Ten déšť
Já smutku rozumím
Ten déšť
Vše je trpké i krásné
Ten déšť
Mě spánkem oslabí
Ten déšť
Je sen co za ruku
Mě k moři zpátky táhne
(Hanuš Šparlinek, 17.8. 2024)