Padající hvězdy

Padající hvězdy

Anotace: Letní padání hvězd

Je srpnová noc
a zase budou padat hvězdy
jako kameny do Nisy
sedíme v parku
a teplo dlaní nás hřeje
ač je stále léto
pozoruju s tebou
na obloze zářící objekty
jež po chvilce zhasnou
a zmizí v tmách

Uřícené koleje chladnou
po celodenní práci
když ujel poslední noční spoj
musím zase přespat na starém
a opuštěném nádraží
kde ani holubi nevrkají

Ráno mne vzbudilo pískání vlaku
jež zrovna přijel do stanice
koukl jsem na nebe
a všechny hvězdy byly do jedné
spadané jako zralá jablka
blíží se podzim
a vítr očesal celý sad
marně počítám všechny perseidy
na zem spadlé
když jim pohasl v očích jas
Autor Petr27, 22.08.2024
Přečteno 43x
Tipy 12
Poslední tipující: Chane, Kubíno, Iva Husárková, Marťas9, Psavec, cappuccinogirl, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí