Anotace: Vzpomínka na dobu jak jsme pečovali o nemohoucí maminku. Psaly se léta 2019-2021.
Bezpečí
Píši zase vzpomínky
z tvé upravené postýlky.
Do té tě dostal špatný krok
leželas v ní víc jak rok.
Zrovna v době neznámé
covidem těžké protkané.
Bylas u nás v bezpečí
slovo covid, nevstoupilo do řeči.
Možná jsme Ti lehce lhali,
a televizi nesehnali.
Věř, bylas v bezpečí,
od zpráv, mrtvých, i co se léčí.
Dcerka Ti pouštěla seriály
tam nevidělas, zda umřel starý, mladý.
Věř, bylas v bezpečí,
i pohádky přišly do řečí.
Rádio nás prozradilo,
místo hudby, zprávy naladilo.
Tvůj vytřeštěný zrak mám před očima
říkal... čí to je Bože vina....
Zvládli jsme to, mami...
Nenakazila tě ani nakažená,
taková bylas silná, neočkovaná žena.
Umřelas stářím, srdíčkem slabým
dotlouko, udělalo cestu mladým.