Ne nepodobné pojednání
Alana Edgara Poea
nebe se slzám neubrání
ani žena svodům bohéma
je na svém hvozdu měsíc srpen
neutichá pokřik havraní
nevidno slunce žárem kuté
za dveřmi čeká čas pokání
nelze vyloučit babí léto
vzpomenu loňské blízké tropů
srovnatelné se slunnou Krétou
Třeba nastane čas croptopů