Hostýn
Jede vláček
přes les fičí
děti volají
cestu líčí.
Koukej babi
to je krása...
Tam jsou ovečky,
tam kůň papá...
Cíl se blíží
vrtule k nám vzhlíží.
Vrtule dnes spí,
kostel ale zní.
Vítr nás vítá,
je tady zima.
Schody nás vedou
směr chrám svedou.
Na chvíli nahlédnout
krásu si prohlédnou,
zastavit v čase,
jak o poločase.
Podél schodů
mnoho stánku
malý dárek
domu na památku.
Výlet se zdařil
vrátil i vzpomínky,
schované v srdíčku
na část naši rodinky.