Cyklo výlet
Vnouček vytáhl dědu, babi
ukázat se, jak to válí.
Sedí na něm brouček malý
šlape, maká, tvoří svaly.
Zas mu došly převody,
tak hup zpátky na nohy.
Snaží se moc klouček milý
překonává svoje síly.
V cíli bude sladká tečka
nejsme přece žádná béčka.