Odlétávají z tebe kousky kůry,
ačkoliv ta proměna nebolí,
nechceš si je prohlížet.
Nápadají tě myšlenky jako
jestli je ta nová borka,
spíše ryzí nebo drsná.
Saháš si do svědomí,
zatímco na tvůj kmen
datel vyťukává pochybnosti.
Přitom ti u kořenů
kvetou krásné věci,
míjí se tedy záměr účinkem?
Podzim je za rohem,
není čas na stagnaci,
nech opadnout listí a snaž se.