Hodiny
Běží dnem i nocí,
ve stejných krocích.
Napříč světem.
Pronikají do ticha.
S Okolním hlukem,
hlas jejich zaniká.
Neznají cíl.
Úkol netuší.
žijí bez smyslů
Od Pondělí
do Neděle,
bez volných chvil,
Než stroj baterii
zcela vypustí.
Tu duši,
co je z průmyslu.