STRACH
Dobrý sluha, no zlý pán,
strach zo sveta veľký mám.
Samý stres a obavy,
v strachu žiť ma nebaví.
Kdekoľvek ma ovládne,
nervozita zavládne.
Kľúč je skrytý v mojej hlave,
ten darmo hľadám roky stále.
Zlé myšlienky vyhnať preč,
nech vráti sa mi moja reč.
Čoho sa ja toľko bojím,
keď u lekára v rade stojím.
Tlak zo strachu riadne stúpa,
moju myseľ celkom spúta.
Veď mi nechce zle spraviť,
iba problém napraviť.
Neistota zneisťuje,
v obavách ma uisťuje.
Stále váham, netuším,
v rozpakoch sa sám súžim.
O všetkom toľko premýšľam,
až si kdečo namýšľam.
Je mi toto vážne treba,
z bežných vecí toľká veda ?
Len ty nerob paniku,
naprav v mysli statiku.
Chlapče, kľud a pohodu,
poraz strach, tú žobrotu.