Anotace: ...
tak chvála debilům a chvála blběnám
a chvála všem, co nevejdou se do škatulek doby
tenhle tvůj povzdech totiž dobře znám
i mě má vizáž nepříliš fajn zdobí
a přitom nitro krásou vlastní tetelí se
každý je těsto, které někde v míse
uhněte osud na výsledný model ku chuti;
někdo je vláčný, jiný vykynutý
další je rozválen, někdo má nitro dutý
a mnozí jiní s různou příchutí
se barví, pečou, natahují třeba
prostě jen chvála onakosti
- ač chutná jako buchta nebo jako chleba
protože platit bude: tam, kde lásky dosti
tam se vzhled duše zkrásní do vší velikosti :))
04.09.2024 09:05:00 | šuměnka