Odkaz

Odkaz

 

V patnácti chtěl jsem být asi hercem,

častokrát bulnul školu

a prvně osahal prsa Marty

V putyce vyrýval kosočtverce

nožem do rohu stolu,

kouříval jedině tvrdé sparty 

 

V třiceti dvě děti, žena, hádky

Víc než krok držet hubu 

a pocit hořkosti někde vzadu

Už tehdy moc věcí vzal bych zpátky 

Vystoupit z toho klubu 

směl jsem až na konci listopadu 

 

Svoboda, rozvod a podnikání 

Tamara, Petra, Eva

Čtyřicet na krku, taky dluhy

S Monikou v pondělí druhé stání, 

lhal jsem si, že to neva

a v rumu nacházel kapku vzpruhy

 

Co jsem dal a co mám ještě dáti,

věk přišel bilancovat

A štěstí? Kurva fix, kdy se zjeví? 

Už nikdy, jestli ne v padesáti

Zbyla chuť se jen schovat

před trapně barevnou dnešní revue  

 

V putyce pěna mi dávno spadla,

i čas tu pošel nudou

Už v penzi, životní nevýherce,

na hajzlu čumím teď do zrcadla 

Na světě po mě zbudou 

jenom ty vyryté kosočtverce 

 

 

Autor R.K., 04.09.2024
Přečteno 38x
Tipy 6
Poslední tipující: IronDodo, Ž.l.u.ť.á.k., Jan Kacíř, Exnerka, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

...a po někom ani to ne...jó, někdy jsme my zklamáním pro svět, úplně stejně, jako je svět zklamáním pro nás...

04.09.2024 22:56:25 | cappuccinogirl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí