Kamínky
Slzičku zatlačuji
můj vnoučku malinký
nedávno jsi čas trávil
blízko své maminky.
Hrál sis ve školce
doma jsi nestrádal,
dnes navlékáš aktovku
z Tebe se školák stal.
Vnímáš svět okolo
z hraček už vyrůstáš
poznáváš hodnotu
přírodních zvláštních krás.
Miluješ kamínky
né jen k malování,
sbíráš je po světě
o vzácností nemáš zdání.
Jen dále sbírej
náš školáčku malý
příroda je věčný přítel,
život není dokonalý.