Pochodeň

Pochodeň

Nejde zapomenout na dobu nemoci,
tělo i duše byly jak v otroctví,
život obrácený nohama vzhůru,
anděl, co měl chránit, spadl z kůru.

Když stres nastaví zrcadlo svoje,
zdraví slábne, jak jde s ním do boje,
nemoc nastane jako zkrat,
vleče se období plné ztrát.

Mimo špitál každý den je dar,
už tě nezajímá zbytečný svár,
štěstí vidíš i v kapce rosy,
že svítí slunce, zpívaj kosi.

Spěch se změnil v rozjímání,
opravdové bohatství za peníze není k mání,
vážíš si toho, že dýcháš svobodně
a tohle poznání zapaluješ jako pochodně.
Autor martinaV, 06.09.2024
Přečteno 48x
Tipy 18
Poslední tipující: IronDodo, jort1, Marťas9, Kubíno, Marten, Ž.l.u.ť.á.k., Anfádis, cappuccinogirl, Protos1182, Ďábel sám, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Citlivé a emoční.Nemoc je vždy složitá.

06.09.2024 09:57:50 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí