Listuji svůj význam
v atlase užitečných živočichů
plácám se životem
jako zahradník co špiní prsty
ve vodou nasycené hlíně
Vyhlížím paprsek naděje
co rozčeše husté vlasy mračounů
na výherním kole štěstí
Hlavní výhru životní loterie
máčení se v milionu šustivých papírků
prsa, zadek nebo ruku v horkém klíně
krásky z pověšeného plakátu
Probral jsem se jako po úderech pěstí
to jsou dávno zapomenuté sny
mladické nerozvážnosti
nechal jsem je rozplynout
ve večerních dávkách pěny
horkých koupelí
Přeji si hlavně zdraví a lásku
nezničitelný rodinný přístav
do klidné zátoky bezpečné doplutí
kterou žraloci minou obloukem
a nechají mne v klidu žít
Na to vkládám svoji sázku
nevyčíslitelnou částku
dnů, měsíců a let
Ta předposlední sloka .. drž se jí
Vtiskls do ní lidskost, že to má smysl, věřit v "obyčejné", ryzí věci.
07.09.2024 01:02:13 | Vivien
Člověk v atlase užitečných živočichů???
A je to tam jmenovitě?
Jsem tam taky?
Jukni pod C, please:-)))
Kubí, jak to tak čtu... ty v tom atlase budeš, myslí ti to skvěle a máš to podle mýho srovnaný tak, jak má bejt...jseš užitečnej příklad jinejm:-)*
06.09.2024 23:52:25 | cappuccinogirl
V atlase jsme každý z nás a každý přispívá svým dílem dobroty.Věřím, že v každém aspoň trocha dobroty zbyla, ikdyž třeba křičí o pomoc, protože je jí těsno v obklopení nenávisti a zloby. Moc ti děkuji, potěšilo... 8-)
07.09.2024 00:10:48 | Kubíno