Chytání motýlů
Slunečný den
hurá s vnoučaty ven.
Procházka rozkvetlou loukou
v ruce svírají síťku dlouhou.
Oba ve střehu,
oči i vzadu
bělásek vpředu,
babočka vzadu.
Běhají po louce
tam a zpátky,
sluníčko nad hlavou
nádherné hrátky.
V síťce jen prohlídka
krásného motýlka,
dát jim pak svobodu
nezničit křidýlka.