Anotace: Life is pointless
STAVY VIII - Ragnatong
Všechno je zdání
přec se tě dotýká,
plout a topit vědomí
ve vlastní řece myšlenek,
i tam se věci daní.
Slastné je odpojení,
když leže zmdla je pouze tma,
neb nejistá je ruka kormidelníka,
a rozbouřené moře, syrový živel,
který hrozí navenek,
ne není žádné ukotvení.
A jak měsíc na obloze zaniká,
děje se mnohé, z pouhé odezvy
a kopie vlastní i cizí,
jenže to vzápětí pomine a zmizí.
Takže, kdo jsi ty, když nejsi ty,
jsou tvé tužby tajné opravdu vlastní,
a chceš to co chceš nejraději,
a co když je to jen pro naději,
nikdy neotevřené láhve vína…