V prostoru kytice

V prostoru kytice

Anotace: ...

máme ho všichni

kdesi hluboce v sobě

v bezčasém prostoru vlastního Já

ukrytý verš

nesmělou pointu tohoto života

 

zatímco  podobní básnikům

nejistě tápeme

v pravidlech bytí

hledání forem či zkoušení obsahů

on trpělivě čeká…

 

čeká až ho najdeme

a jako dalšího v nekonečné řadě

svážeme s tím předešlým

 

v této sloce

v této naší, veskrze osobní, řadě

na sebe navazujících veršů

v této jedinečné básni bytí

 

 

spojené mašlí

ve váze univerza

vytváříme úžasné kytice prožitků

 

k potěše nás všech

 

 

 

 

 

 

 

Autor čenda pekař, 12.09.2024
Přečteno 58x
Tipy 18
Poslední tipující: Jiří I.Zahradník, Iva Husárková, jondys, Kan, Marten, Ž.l.u.ť.á.k., cappuccinogirl, šuměnka, mkinka, enigman, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Pěkné přirovnání ke kytici.

13.09.2024 13:31:44 | Jiří I.Zahradník

líbí

asi to mám jinak / vůbec ho nehledám
přichází odevšad - nezván, málokdy sám

a přesto vítán
bavím se s ním skvěle musím říci
neb pochopení skýtá
občas mi trochu škytá
občas je možná snící
možná i brebentící
rozhodně však je svůj
- nezvaný host - o něm se dá říct: v čem ho nemiluj? :)

:DD

12.09.2024 11:23:11 | šuměnka

líbí

bez pravidel...

12.09.2024 03:29:40 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí