Anotace: ....
tak bez konce i bez začátku
bez odpovědi na otázku
bez zákopů a válek v bytě
bez na Zdi nářku miluji tě
se lidský život někam vleče
jak řeka, která sotva teče
tak plně pustý s křeči v břiše
na sebe volám: „Zakřič tiše“
tak tedy křičím – řvu si v sobě
až moje tělo shnije v hrobě
co bude s mojí duší ale?
kdo zahraje jí Pastorále?
jsou odpovědi bez otázek
brunátný otec, v ruce pásek
uštvaná žena z práce letí
za ruce vláčí dvě s Tvých dětí
a s plnou hlavou křižovatek
v levé je dcera, v pravé spratek
doprava houstne, jak se šeří
ona pozvána na večeři
Ptáte se kým že?
Není to jedno?
Prý někdo z práce!
Snad ten z tou bednou
Neříkejte ?
Už s ním prý byla...
To já... bych z něj ...
víte co?
Blila?
No dovolte?!?
?? ...??
... vyla
dnes je však středa...
ach, už zase
přežraná jsem
budu jak prase
večeře ušla a pak sklínka
chtěl ještě jednu, jako kdysi
tehdy jsem byla ještě husa
večeře, sklínka rychlá pusa
doma mě čeká upomínka
ta v levé ruce
ne ten spratek
chyba na jedné z křižovatek