Záplavy
Anotace: Báseň o současných povodních
V médiích hlásí:
,,Po vydatných deštích hrozí povodně"
Tak každý den spěchám pln obav
s balvanem v hrdle
k rodné řece Kamenici
a sleduji zda se nevylije z koryta
Podzime, tak ti zase mávám
když si s plnou nůší zimy, splínu
a zlého počasí
dorazil do našich končin
a rozlil kalnou vodu
jako mateřské mléko
z dívčích ňader po cestách
Z hor burácí tuny vod
jež s sebou berou majetky
movitých i prostých lidí
však záplavová vlna spláchne
všechny rozdíly
ale jakmile voda ustoupí zpátky do koryt
závist mezi nimi se z hlubin vynoří
Přečteno 75x
Tipy 7
Poslední tipující: MartinX, cappuccinogirl, šuměnka, Psavec, mkinka
Komentáře (2)
Komentujících (2)