Anotace: Volební akt už není to co býval. Třicet pět let od státního převratu to není dobrá vizitka.
Ano, blbá nálada si myslím je větší než dřív. Po tom co se děje ve vládě. Inu jaký pán takový krám.
17.11.2024 20:11:15 | Paulín
Svobodné dnes znamená zvolit si něco, čemu ani nerozumím. A lidi, které to prosadí ani neznám. Blbá není nálada veřejnosti, ale politická kultura. Vlastně je chytrá až velmi vychytralá...
18.09.2024 11:47:28 | Lighter
Díky za názor a komentář
18.09.2024 11:53:57 | Admirál
Vlastně se stal opak toho, co Havel chtěl, opak jeho aktivní občanské politiky. Dnešní "papaláši" politici si zase nenechají veřejností do svých zájmů kecat; jako každý obor, který si hlídá svou moc a autoritu ignorováním jiných než jejich vlastních "odborných" názorů. Každý systém takhle "blbě" dopadne, když občané jsou stále víc pasivní (přesně to Havel nechtěl); kdysi tzv.socialistický a dnes tzv.demokratický dopadl podobně neslavně. Takže se divím, že ještě nejsou lidé stejně jako "za komunistů" současnou politickou "nekulturou" znechuceni a že ještě někdo k volbám chodí...
19.09.2024 11:42:06 | Lighter
asi bych podtrhla slovo SVOBODNÉ
a tak nech prosím lidi - ve SVOBODNÉ volbě svědomí
zda chtějí - nebo nikoli
vizitka nevizitka - každý má nevědomé vědomí
a každý dělá, co si může a chce dovolit :)
18.09.2024 08:56:41 | šuměnka