Někomu vypláchlo sklepení,
někomu zas jeho myslivnu
S nejedním svaté mám strpení,
před jiným s gustem si uplivnu
Někomu sebralo domu půl,
jinému šplouchá už na maják
Jeden je mstivý a k tomu vůl,
jiný vždy pomůže, když má jak
Někteří ničemu nevěří,
plavou si uprostřed potoka
Spousta má problémy s páteří
No a co. Však po nás potopa
Potopa po nás?
To řčení nedá mi.
Chtěj nás spíš pomást
potopou před námi.
29.09.2024 14:53:05 | TRlVlUS
Námět je skvělý, zpracování také. Je to srozumitelmé a bez rozervaných metafor.
25.09.2024 13:07:48 | Admirál
po nás potopa! jistě
ale i tak mnohým držím pěsti
ať zvládnou ten stav, ať maj´ štěstí
se vyrovnat na daném místě..
22.09.2024 09:49:05 | šuměnka