Anotace: ...
zmatený zmatkem, už zmást se více nedám
dlouho jsem pouze, nevěděl, co dělám
zaskočen ději
změnami v herním plánu
před šachem krále
měl obětovat dámu
smrt jako vlnka, hladinu bytí čeří
pan Vodoměrka, ty vlnky žití měří
k obraně dámy
šachy na hřebík věším
a pozdě k ránu
pat se svou milou hřeším
tak v kruzích stále, hledáme k břehu cestu
není nám zřejmé, že nesmíme mít vestu
pro pády do hlubiny
pro lety pod hladinu
bez tebe lásko
bez strachu nespočinu
kdo ztrácí dámu, srdce mu v rukou puká
probuzen k ránu, hladí mě tvoje ruka
plavu až ke dnu
v hlubině modré tůně
zrozená vlnka
vlním se ve tvém lůně
a co Pan Vodoměrka?
ten pro sebe si pěje:
„Váš život, pouhá vlnka,“
hladinu bytí zčeří,
„máte ho ve svých rukách
já tady jenom měřím …“
Přirozené je zmatku... mást
Proto nám stále klade ňákou past
Jsem s tebou, Čeněčku, stále, snad to víš...*
04.10.2024 12:30:26 | cappuccinogirl