Havana

Havana

Nezapírám, že téma Havana nápad od Ďábla
neslušné a oplzlé výrazy jdou mi hladce
však verše o městě skládat
jen za čtenářovi velké tolerance.

Sama vyprovokovala se k tomu
a neodkladné výtky směřujte, víte komu!

Ač teplé klima, z Havany mrazí
krása je osobitá, nikoli krása ryzí.

Krásu i ve zmaru a zkáze nutné cítit
nekonečně momentů, obrazů a pohledů
na smysly neléhavě cílí.

Barvy i šeď, ale více barvy
rušnost, život a zpěv
přes všechny útrapy, přes všechnu izolaci.

Zmar a zkáza - neskutečná krása
domy, paláce, vily
architektura, která srdce drásá
rozbitá okna, dveře, místy cihly
kéž sny dál by účel plnily.

Každým dnem pozdě již, aby přišla spása.
Každým dnem zmizí část onoho krásna.

Autor karolinakarol, 06.10.2024
Přečteno 50x
Tipy 14
Poslední tipující: IronDodo, enigman, Ďábel sám, Kan, MartinX, Ondra, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

jdu si dát havana...

10.10.2024 11:06:19 | enigman

líbí

Směle do toho!

10.10.2024 14:52:05 | karolinakarol

líbí

Hodně rozumím.

07.10.2024 13:13:27 | mkinka

líbí

Připomněla jsi mi slova mé paní učitelky,co tam byla dlouhodobě.

06.10.2024 11:30:14 | mkinka

líbí

Vážně mě z toho tam mrazilo, ale i teď, když to psala...

06.10.2024 11:31:54 | karolinakarol

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí