Dny se sčítaj každý týden
proplouvám jimi jako Siven
a v duze šupin z perletí
projde celé století.
Z děcka kmet se tady rodí
batolí se potom chodí
zrcadla jsou upřímnosti
žádný laciný zdvořilosti.
Vítr česal husté vlasy
stejně černé jako řasy
a dnes bělost s vráskami
bije s časem o tatami.