Na nočním stolku

Na nočním stolku

Anotace: Z mého života

Na nočním stolku leží sbírka Ortena
a lampička, která svítí jen když je v síti
však kniha zatím není celá dočtená,
neboť žárovka bez energie ztrácí smysl bytí

Stihl jsem jeden verš na první stránce
v tom světlo zhaslo a padl podzim do měst
noční obloha, toť jediná moje šance
musím číst za svitu měsíce a hvězd

Však nebe náhle černé mraky halí
dokud všechna světla nezhasnou
tak jsme s holkou čtení vzdali
a čekal jsem po tmě na chvíli úžasnou

Děvče ale usnulo velmi záhy
a já držel krvavou rukojeť nože
teď, když patřím mezi obyčejné vrahy
bude spousty let prázdné naše lože
Autor Petr27, 09.10.2024
Přečteno 33x
Tipy 6
Poslední tipující: šuměnka, Jan Kacíř, mkinka, Psavec
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

ve svitu měsíce a hvězd

nejlepší čas pro poezii

v té chvíli nech se verši zcela vést

a nechej věty, ať svůj život žijí :)

09.10.2024 16:34:49 | šuměnka

líbí

moc hezké díky :)

09.10.2024 18:22:34 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí