Dílo zkázy

Dílo zkázy

Anotace: Další podzimová, hlubině historická... brrr... Třeba ten naprosto nestrukturovaný volný verš někoho neodradí :-).

Přesvědčení sebe sama
díry má. Já naivní nána,
co jsem to provedla?
Do čeho se to zapletla?
Komu všemu hlavu popletla?
Bože, co teď dělat mám...?

City, ty jdou na dračku,
jejich stíny kloužou v šachovém poli, -
občas stisknou tak, až žebra bolí.

Zvedám nohy ve vysoké trávě,
utíkám z černočerné noci za úsvitem,
nikdo mi ale neřekl, že se jednou                                                                    stejně musím zastavit.

A tma mě pohltí:
pohltí mě se všemi svými stíny,
propadnu v nich všem svým skrytým nadějím a spásám,
všem svým zlých tužbám a přáním, co ztratila hlavu;
dopadnu v nich tak, jak by sis býval přál.

Nevidím únik, když ve stínu utíkám,
nevidím naději, nevidím cestu ven,
přeji si zaťukat na hájenky zárubeň,
přeji si svůj vlastní funus vystrojit,
jen mít možnost cítit, proboha, žít...

Jen dopřát sobě trochu syčící vody z čajníku,
nechat se spálit, nechat se hřát;
tohle šílenství nezná hranic. Horacio, co se to děje?!

Chci pryč a dovnitř současně vejít,
chci ztratit se v houštinách,
jen malá rezavá šmouha;

chci zpátky do těch pout,
chci zpátky, kde jsem byla,
chci být volná i spoutaná,
chci být svá
i Tvá.

Autor Rozmarýna, 11.10.2024
Přečteno 42x
Tipy 14
Poslední tipující: Roser, Ondra, Gaspi03, Ž.l.u.ť.á.k., zase já, Kan, Psavec, cappuccinogirl, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

ST
Já mám zrovna taková díla opravdu hodně ráda
A tohle je skvělé...
Silné emoce
Parádní podání...

11.10.2024 22:06:06 | cappuccinogirl

líbí

Jééé... to mi udělalo radost, tuze :-)). Velice děkuji, milá dámo! Měj pěkný večer *.

13.10.2024 20:11:17 | Rozmarýna

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí