To je božská pohoda
raduje se vévoda
dostal zámek, lesy
pořádá teď plesy
prostě velká pohoda
Jeden biskup vypasený
nemůže mít děti, ženy
majetek však schraňuje
stále málo, hubuje
z úřadu je vypasený
pane vévodo, vy mi prstýnek líbat nemusíte,
říká vévoda (já to řeším tak, že se ho dotknu
prsty pravé ruky a přežehnám se), z toho, co
píšeš zní, že je dva asi ani nepozdravíš, stejně
kdo ví, jestli by si všimli...
18.10.2024 19:08:06 | víc
jeden biskup nádiva
pupek svůj si nadívá
víno pije, káže vodu
neodolá žádným svodům
pokrytec a protiva :)
18.10.2024 16:58:21 | šuměnka