Anotace: Ta krásná neznámá představující smrt.
Ve mně bouře, tma a chlad,
louku cítím stále, snad.
Jako drama bez nadpisu,
výšlap bez kompasu,
každý krůček v blátě,
ta Krásná Neznámá hledá tě.
Ta, co ti louku
už nikdy nezalije.
Nezasadí ani kvítko,
trochu deště přivolá.
Přec jsou známí – déšť, a slzy,
- to jediné dodá nám.