..výdech poslední..

..výdech poslední..

Anotace: ARCHIV /

„I z moře malého může být oceán“
to byla jeho slova každodenní…

Nosil šat z pokory, byl nepokojem hnán
ve změnách počasí výrazy tváře měnil
Rysy měl řezané a větrem ošlehán
brázdil dnem nocí patky tyrkysu…

Jen díky ní
Jen díky ní, zasunul vášeň pod košilí
Siréna znamení

A výdech poslední


Jen díky ní
Jen díky ní, bolest ni bouře nezesílí
V žaludku kamení

zatíží pohled k ní

I z muže nevelkého mocný kapitán
kormidlo pevně svírá jako ďábel duši

navenek drsný krok a v nitru rozerván
muž, kterého strach sotva někdy zkruší
v palubě slaný odkaz dávno vyšlapán
ve škvírách smolný kód mlžného úpisu…

Jen díky ní
Jen díky ní zasunul vášeň pod košilí
Siréna znamení

A výdech poslední


Jen díky ní
Jen díky ní, bolest ni bouře nezesílí
V žaludku kamení

zatíží pohled k ní

..tak už se ohlédni..

Autor šuměnka, 22.10.2024
Přečteno 52x
Tipy 30
Poslední tipující: karolinakarol, IronDodo, Jan Kacíř, Ďábel sám, básněnka, enigman, Marťas9, Gaspi03, Iva Husárková, Sonador, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

košilatá...

23.10.2024 21:08:08 | enigman

líbí

Pěkná píseň:-)

22.10.2024 13:02:31 | Ž.l.u.ť.á.k.

líbí

díky pěkně :)

22.10.2024 16:16:04 | šuměnka

líbí

raději ne...

22.10.2024 12:01:49 | jort1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí