Z kapsy se sypou drobné mince
lesknou se jako žhavé uhlíky
přihrnu ke krku teplé límce
a z poza rohu udělám budliky.
Možná se lekneš, možná posereš
tak jako Ďábel vypadám
potom se rumem rychle ožereš
a já zas v světnici zůstanu sám.
Zatopím dřevem ve starých kamnech
ulehnu na kůže za pecí
podráždím červa ve ztvrdlých játrech
rumem a slivovicí.
Nechám si zdát o pekle církevním
kterým tak rádi kněží straší
a taky o boji bitevním
které mi život přináší.