Zavřenou tmou se divně bloudí
když ticho mluví vlastní řečí...
Drobí se štráfky sladkých hodin
a nikdo jim chuť nedosvědčí
víc než náhodný host…
Holanďan jsem, co se svou lodí
udává tempo menší, větší..
Snad chvíle, která vysvobodí
bezčas - už nikdy nezabrečí
a vytasí svou pompéznost…
Zavřenou tmou se divně bloudí
mohlo by zdát se povaleči...
Nemine svůj cíl nikdy Ódin
když Gungni hozen do člověčí
je pro svou magičnost…