Když obloha si svleče modré potrhané džíny
a natáhne své tenké sexy punčocháče
pak v čase smíření se rozdýchají stíny
by v svitu měsíce byl nejeden klín smáčen…
Když roztáhne svá dravá křídla káně černohřbetá
a jenom zlehka v dotyku si kopíruje pláně
pak v čase mlčení se rozevzdychá věta
na třpytky odlesků, až vášeň vkouzlí za ně;
Niterná tajemství přivřených očních víček
Vznešenost prastarou atlanských bohyní
Symboly běhu čar, krášlící hebké dlaně
Koloběh hmotných spletenců. Vinní a nevinní
Když obloha si ponechá jen zámky pro paklíče
pak vrchol vrcholů pro lásku bude chráněn…