Hurá máme meloun
Kdysi melouny...
Kdeže...
Když je přivezli,
jen se otevíraly a zavíraly
od krámku dveře...
Co by v létě pro meloun
dítě neudělalo...
Velkou frontu
s jiskrami v očích vystávalo...
Když zbyl i na něj
veliká radost,
neslo jej domů,
asi jako svátost...
Doma volá...
Hurá, máme meloun...
Meloun stoupá vzhůru,
náhle je z něj běhoun...
Dítě doma pláče
meloun není zase,
žilo totiž tehdy
trošku v jiném čase...
jo, pamatuju si to
na pouť přijela dodávka naplněná po okraj
a fronta přes celou vesnici
a rozkrojené půlky sladce vonící
úplný červeno-zelený ráj
a každý sliny předem, v hlavě představu, jak už jí to :)
25.10.2024 09:07:45 | šuměnka
U nás na dědině byly malé obchůdky se vším, tyto fronty tam staly běžně. Na pekaře, nebo na mlékaře, na kouzelné sáčky věčně tečící... Svátek ovšem byl, když v létě dovezli melouny. To byla mezi lidmi mela.... Děkuji šuměnko za Tvé vzpomínky...
25.10.2024 10:49:14 | Marťas9