Anotace: ...
hledám tě všude, kde ses skryla
vzpomínka živá, jež se vryla
životem pluji, bez kompasu
ve vlnách žití hledám trasu
stejně jak mléko, vzkypím hladce
po sté, na stejné křižovatce
zase ta volba, co mi zbývá
kývací pes, svou hlavou kývá
tak opět špatně, zase mýlka
na rozhodnutí je jen chvilka
co svět, se na mé chyby dívá
kývací pes, znuděně zívá
v hlubině ticha, ve tvých očích
tam v rytmu samby, svět se točí
Duke, k nám mluví
skrz piano...
Tak jak jde život?
Nevídáno!
Nebo se snad...
zase pletu
konečně ráj!
Pro poetu
pak prostor protne tvoje vůle
život, jak plátek u cibule
chutnal tak silně, ale krátce
utřu ti slzy..
a
po přestávce
po Zemi půjdem, po pěšině
poplujem moři na mělčině
pak
postavíme chrám
u vchodu malá bouda stojí
v ní pejsek, který se nebojí
životu někdy přikyvuji
a jindy
s láskou zase vám
Moc pěkné, Čendo, krásně mi při čtení plynula i s obrazy ze Tvých slov... děkuji :-)
28.10.2024 19:00:16 | Helen Mum
Tuhle si dopřeju vícekrát, vrátím se:-)*
27.10.2024 16:22:51 | cappuccinogirl