Putování

Putování

Anotace: Sbírka Když tají ledy (2024) - výběr básní z let 2016 - 2024

Sbírka: Když tají ledy

Láska hřeje,
je v termosce,
když jdu do kopce, z kopce.
Skáču přes potoky, domů se nechce.
Domov ohlašuje pobytu mého konce.
Doznívá ozvěna mládí, připoutanosti k rodině, mamce.

Vnitřní hlas radí: Hledej skrýš u krmelce.
Není to však strach z lidí, nýbrž pocit sevření všedního propletence.
Hledám sílu utečence, želízka v ohni k opření.
Zasekaný život bez událostí míří k největšímu popření.
Chce to další zpestření, samsáry popepření.
V zeleni hledám řešení, nebojím se jí.

Avšak i klid může být časem vězení.
Bílá je dočasná zeď, jsem stále moc pohodlný.
Když zebe bílá tma, často chci být doma,
přesto toulání se stává mým otevřením.
Autor KarMa, 27.10.2024
Přečteno 42x
Tipy 3
Poslední tipující: Frr, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel