Piano man

Piano man

Dva muži v baru seděli,
kdyby mohli, zřejmě by si do očí hleděli.
Ovšem drink,
který v ruce drželi je zaměstnával natolik,
že kolem své ignorace nedělali povyk.
Možná, že kdyby jeden zeptal se,
vše by bylo jinak.
Možná, že kdyby druhý řekl mu,
že radši by byl bez práce, oba utekli by jinam.
Muž svírající svůj “Tonic & Gin”,
nebyl by stavbyvedoucí,
byl by součástí komparzu,
nebo jako režisér by natočil svůj první film.
A ten druhý,
kterému už sklenka s whiskey zteplala,
možná řekl by,
že práce jo zabíjí a život mu vzala.
Muž naproti by se jen usmál a on věděl by,
že jeho nový život začal.
Možná by se z účetního stala osoba s duší,
a možná všiml by si,
že hrát v jazzovém klubu mu sluší.
Dva muži ale stále mlčí,
v tichém baru se ignorují
a pouze tuší,
jaké to mohlo být kdyby chtěli.
Autor klarina, 29.10.2024
Přečteno 49x
Tipy 11
Poslední tipující: jort1, Rafinka, MatyhoZmaty, Psavec, Papagena, Ondra, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Jak pravdivé...

29.10.2024 22:17:10 | Papagena

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel