Dívka od severní hvězdy

Dívka od severní hvězdy

 

Dívka od severní hvězdy

 

Už půl století chodím po pastvinách

A pořád, mám rozum hříběte

Které v ohradě běhá a pak se plaví

Jsem jako ta duše, toho zvířete

Které se, životem spontánně baví

 

Které v chladné vodě, zahání bol

Miloval jsem svou Mary, když odešla

Utekl jsem zpátky do hor, ke svým koním

Od té doby nic nevím

Od té doby, jsem ztraceným člověkem

 

Tady u severní hvězdy

Si každé ráno, horké kafé dám

Všiml jsem si dnes

Nového děvčete, s krásným úsměvem

A tak v sedle, zaháním splín

 

Všiml jsem si krásné dívky

S krásným úsměvem

A tak, než dojedu zátky do hor

Zapamatuji si ten pocit, s krásným úsměvem

Té dívky, od severní hvězdy

 

Krásná dívko, jsi už několik dní mou společnicí

Aniž o tom víš, těším se na tvůj úsměv

Až si po ránu kafé dám, až se naše ruce

Při předání bankovek, políbí

Vím, nevšiml jsem si sám

 

Je to zas ten krásný pocit, nebýt sám

I když už hluboko v srdci, svou Mary mám

Když před lety, navždy odešla

Vidím jí pořád, v tom stádu koní

A vlastně, nikoho nehledám

 

Dívko od severní hvězdy

Dobré pocity, v tvé blízkosti mám

Ale už se cítím, jako starý pán

A mladou dívku, nehledám

U svého stáda, tuhle myšlenku polykám

 

A tak kolik si ještě odnesu

Krásných pohledů

Od dívky ze severní hvězdy

Kolik kafí si ještě u tebe dám

Kolik, letmých dotyků, už teď je postrádám

 

Ahoj, já jsem Mary, co si dáš

Zakončila to, svým krásným úsměvem

A tak jsem se začal pídit

Jestli v tom jsem opravdu sám

A tak krásná dívko, od severní hvězdy

 

Vzbudila jsi mé pocity

Ale já jsem pořád tím malým zvířetem

A tak, než to začne být problém

Sbohem krásná dívko, od severní hvězdy

Musím zpátky, za svým hříbětem

 

 

Inspirace: Bob Dylan with Johnny Cash - Girl from the North Country

 

Autor Darbe Sao, 31.10.2024
Přečteno 41x
Tipy 10
Poslední tipující: Iva Husárková, Psavec, Rafinka, mkinka, šuměnka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Pěkné

31.10.2024 09:10:40 | mkinka

líbí

to je teda vážně nádhera!!

buď tím hříbětem / a skákej bez rozmyslu jen

tam i sem / do rána z večera

po hvězdách , až jiskry rozzáří celičkou zem :)

31.10.2024 09:05:25 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel