Bez slunce

Bez slunce

Anotace: Sbírka Když tají ledy (2024)

Je listopad, slunce jsem neviděl aspoň týden
a zvíře ve mně se dostává pomalu na povrch.
Na severním pólu tam teprve musí být tíseň,
temná očista - prý dobrá příprava na smrt.

Těžké jsou dny, kdy mlha sedá, a srážky zahušťují prostor.
Dej si pozor, ať nepropadneš malomyslnosti.
Často mysl se ptá na situace, zdali potřebují rozbor.
Minulost třímá v rukách žezlo, které musíš odhoditi.

Zkus se vymanit ze spárů svěrací kazajky myšlenek
neb nasměruj jejich proud k užitku.
Když nechceš do šedé tmy, uč se hrát na balalajku.
Není důležité, zda je světlo venku,
ale to, co jest ve vnitřnostech.
Autor KarMa, 02.11.2024
Přečteno 63x
Tipy 7
Poslední tipující: karolinakarol, Iva Husárková, MichalK, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel