Rozloučení

Rozloučení

Po schodech v smuteční síň lidé chodí,

o berlích belhají se staří loučit ve splínu..

Nezbývá doufat, že jednou v škarpu hodí,

bez lítosti, jen žitím sešlou, moji zdechlinu…

 

Pár tichých slov najatý cizí člověk říká,

a před foyer postává už další sešlost,

každému z nás čas totiž potichounku tiká,

a nikdo netuší, co vlastně je, ta věčnost…

 

Nalevo do lavic nejbližší rodina posedala,

napravo zděšeně v rakev hledí, cizí dorostenci,

najatá plačka při obřadu, smutně se rozeštkala,

na přání zesnulé pak oni, zřekli se kondolencí…

 

Po schodech ze síně smuteční lidé chodí,

o berlích belhají se chtivě na kar, ve splínu,

nezbývá doufat, že jednou v škarpu hodí,

bez lítosti, jen žitím sešlou i moji zdechlinu…

Autor DH22, 08.11.2024
Přečteno 52x
Tipy 9
Poslední tipující: IronDodo, mkinka, Iva Husárková, Psavec, Marten
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

...ze smuteční síně mívám podobný pocity...dobře popsaný...text něco mezi Gelnerovskou skepsí a Baudelairovou Zdechlinou...

08.11.2024 15:53:05 | Marten

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel