Stížnost na sebe
Před pár dny jsem začal
A je nutné dokončit to
Musím ti poslat
Stížnost na sebe
A rozeslat ji
Do všech světových stran
Snad někdo, odepíše
Snad někdo ta slova, podepíše
A tak ti píšu
Stížnost na sebe
Že jsem málo trpělivý
Že se málo starám, o tebe
Že jsem do noci v práci
Že neměl jsem dost času
Udělat ti, kupu dětí
Píšu tu, stížnost na sebe
Že málo se starám o tebe
Jsi tak krásně úžasná
To nemá být zpráva poplašná
Je to zpráva o nedostatku
A jak víš
Jsi moje víla, nešťastná
Jsi moje múza, úžasná
A tak ti píšu
Stížnost na sebe
Že jsem jako Ivan Hrozný
Že myslím jenom na sebe
Že zapomínám, dělat ti radosti
Že mám různé nedostatky
Že včas neplatím, nedoplatky
A teď nám hrozí
Že budeme muset z domu
Že půjdeme na ulici
Alespoň že zůstalo mi pod čepicí
Musím si udělat více času, na tebe
Je to o neustálém, nedostatku
Je to tím, že žijeme ve zmatku
Je to tím, že jsem ve znamení blížence
Že pořád létám vzduchem
Že proletíš mi jedním uchem
A druhým zase ven
Vím to, a tak ti to tu píšu
Stížnost na sebe
Že udělám si, více času na tebe
Že budu více trpělivý
Už to asi dnes nedopíšu
Co to tu vlatně píšu
Píšu tu
Stížnost na sebe
Je adresována, jen pro tebe…
Inspirace: Lusaint – Use Somebody