Teple oblékni se, na přechodu rozhlédni se
třeba ti direktivního tónu
chceš přece jet na výlet do penziónu
a sám ani neučešeš a neumyješ se.
Psát ti rozkazy a rady udílet
ukliď papírky od bonbónů
mám snad použít ampliónu
myslet a vše dělat za tebe.
Slova vřelá a milá neviditelný jed
jak poslouchat na radost ódu
zůstává paní v setrvalém módu
všeobjímající její hlasitý zpěv.
Nic z toho určeno dítěti
pro pána sladká slova
dalšími a dalšími ho zasáhla
pán zatím klidný a trpěliv.
A ty pejsku buď zticha!
Měla jsem před očima sousedku… V péči o blaho chotě byla tak zdatná, že už nemá o koho pečovat…
14.11.2024 13:36:12 | karolinakarol