Umění prožívat

Umění prožívat

Anotace: Báseň na přání o tanci, umění a přírodě...

A tak se dívám

na obrazy, sochy,

co všechno dokážou

v člověku

probudit

za lásku.

 

a říct si

"jsem umělec života,

a život je mi uměním".

 

Pak stoupat na špičky,

spirály, vlny,

ukázat větru,

že umím zavlát šaty

taky...

 

Že se nebojím modřin

na mých nohou,

spíš si je chválím,

přec z tance jsou.

 

Pak přírodou se toulám.

Tančím, zpívám.

Zvířata tam spatřím,

tak se ještě víc courám

 

tou přírodou,

kde žijí tvorové, v jiné říši,

kde každý druh ptáčka prozpěvuje.

 

Vlastně nejsem jediným

umělcem života.

Autor neumelec_zivota, 14.11.2024
Přečteno 42x
Tipy 13
Poslední tipující: IronDodo, Gaspi03, cappuccinogirl, šuměnka, Psavec, Marten, mkinka, Paulín
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

A to je nastavení, kterému rozumím

Super

:)

15.11.2024 09:36:18 | šuměnka

líbí

...pěkný...;-) svět je větší než jen ten lidskej...

14.11.2024 20:48:25 | Marten

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel