Anotace: ..... když máte příliš pocitů na jednu báseň a snažíte se dát to do rýmu.... No...
Jsi holub na mojí střeše.
Čekám na Tebe.
Jsi vrabec,
někdo jiný Tě má v hrsti.
Čtyřicet ryb v moři se mi dvoří,
mně to lichotí.
Třeba mě nějaký uloví,
třeba se nechám.
Když ten, o kterýho nejvíc stojím
o mě nestojí.
Jsem v pasti.
Všechnu tu lásku v sobě mám.
Bezoár.
Mám trochu obavu,
že jednou budeš litovat,
až najdu něco doopravdy.
Byť chtěla bych
s Tebou přece nemůžu být navždy.
Možná budu s tím milovníkem deskovek,
nebo s tím, co by mi dal pořádně na zadek.
Nebo budu macechou pro čtyřletýho kluka,
od toho, co mi psal, že hezky se na mě kouká.
Tobě jsem prostě málo.
Zavíraš mě do sebe jako Modrovous.
Co by kdyby, možná, někdy a jen o fous.
Možná se moje city k tobě změní.
Zbezohlední se.
Až budeme přátelé bez výhod.
Vidím ten tvůj pohled.
Jen nevidím jiný řešení.
Vidím tvůj dobrovolný odchod,
Stačí říct, nebudeš se bránit.
Jenže...
.
Teď.
Tu pořád jsem.
A jsem pořád holka, co chce být s Tebou.
Každej den.
I s rutinou a tvým křivým úsměvem.
Tak dělej, že o mě nechceš přijít.
Tak buď se mnou doopravdy.
Ty.
tak doufám, že ho to pobídne :)
to bylo napětí - to číst - držím ti pěsti
i list - a v něm dojetí
18.11.2024 10:06:20 | šuměnka
Líbí se mi to, nejvíc mě zaujaly ty obraty s holubem a vrabcem, s Modrovousem... ST.
18.11.2024 00:27:35 | LaBruja