Jsem k ničemu

Jsem k ničemu

Anotace: Tak trochu Gellner v sukni? :-) :-)

Jako šváb vylezu z postele,

pod očima černé kruhy,

já chovat se nechci dospěle,

toužím pít se svými druhy.



Na sto honů práce mi smrdí

a studium mou duši svírá,

prý k ničemu jsem, máma tvrdí,

má hlava se pravidlům vzpírá.



Jen psaní básniček mě baví,

a též hudba, divadlo a zpěv,

tancem se tělo rádo znaví

a z útisku ovládá mě hněv.



Tak na náš balkón se vystavím

a z cigára potáhnu slastně,

pak kávu voňavou připravím,

ach, na tom světě je krásně!


(1.6.2010)

W. Matuška- Slavíci z Madridu

Autor LaBruja, 20.11.2024
Přečteno 57x
Tipy 22
Poslední tipující: Rafinka, Sonador, Gaspi03, Jeněcovevzduchukrásného, Marten, Marťas9, Kan, enigman, Psavec, Rozmarýna, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

...všichni jsme trochu k ničemu...;-) podobni Niestzsche-mu...

20.11.2024 16:57:18 | Marten

líbí

no bodejť...

20.11.2024 14:27:21 | enigman

líbí

Koukám starší básnička a zní velmi upřímně a to se mi líbí

20.11.2024 12:14:34 | mkinka

líbí

s kávou zcela určitě!!

:)

20.11.2024 12:13:11 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel