Zima klepe na dveře

Zima klepe na dveře

Anotace: Bílá kaše v ulicích navařená...

Bílá kaše v ulicích navařená
namísto sladkého kakaa
s posypkou černých drtí

Mlsné jazýčky vyplazené
zachytávají vloček s chutí
jako křehké tělo Kristovo
při podávání Hostie

Nadýchané studené pusinky
baletky Labutího jezera
dětskou líheň na dušičkách
pohladí, na srdci těší

Zima je za rohem
klepe nám na dveře
všichni už tuší 


Hrnečku, vař!

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=3OTpgxn_cEw

Sněhulák, Sníh, Zima, Prosinec, Studený

Autor Kubíno, 20.11.2024
Přečteno 20x
Tipy 8
Poslední tipující: mkinka, Sid, cappuccinogirl, Ondra, Psavec
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Pěkné..

21.11.2024 03:58:41 | Sid

líbí

Hrneček vaří v zimě kaši studenou,
úplně cejtím, jak mě mrazíky zastudí v kolenou
a jinde taky, co nadělám...
u kamen rozmrznu...horký ccino si dám.
třebas perníkový
a nabídnu i sněhulákovi:-)))*

21.11.2024 01:54:52 | cappuccinogirl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel