Život s básněmi

Život s básněmi




Život s básněmi

Změnily mi život...

Vlastně za to může zdraví,
a pád na kole....

Nebýt dlouhodobé nemocenské,
možná by bylo vše jinak...

Jako většina prodavaček bych chodila šest dní v týdnu do práce,
dřela na zahradě, nebo domu
a ve zbytku volna bych na kole do poslední kapky potu drtila valašské,
nebo jiné kopce...

Plotýnky vše rozhřešily...
Né, že by mne přibrzdily,
ale rázně vyřadily z provozu...

Ukázaly, že v životě není jen dřina
a sport.
Ukázaly, že jsou věci, na které jsem nikdy neměla čas...

Daly mi odvahu a sílu zkusit něco nového, jiného, nepoznaného...

Nyní můžu říct, že jim ze srdce děkuji.
Naučily mne, vážit si svého těla,
šetřit jej, neničít dřinou, sportem.

Ukázaly mi cestu do jiné klidnější sféry.
Tvoření, psaní....
Nikdy by mne nenapadlo,
že i zde vede cesta,
i pro mne, obyčejnou prodavačku.

Vklouzla jsem mezi Vás a začala zde nechávat kousky svého života, zážitků, vzpomínek.
Někdy i kousky svého srdce...

Básně mi do života přinesly
spoustu překrásných chvil...
Chodím si zde odpočinout,
nabírám tady mnoho sil.

Poezie je balzám na duši...

Je to jako droga,
bez které už nelze žít...

Autor Marťas9, 21.11.2024
Přečteno 30x
Tipy 13
Poslední tipující: enigman, víc, mkinka, zase já, Kubíno, šuměnka, Sid
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

inu někdy holt přijde ,,políček,, když je člověk zaslepený...

21.11.2024 11:42:10 | enigman

líbí

je fajn, že sis našla prostředí,
kde jsou "závisláci" všichni místní medvědi

a nikdo je do odvykačky nenutí
tuhle drogu si užívej po chuti :)

**

p.s. a prodavačky rozhodně NEJSOU obyčejné!
žádné povolání není...

21.11.2024 08:41:57 | šuměnka

líbí

Moc držím palce..

21.11.2024 08:23:22 | Sid

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel