Ve stavu beztíže
snědl jsem lanýže
byl jsem jak kometa
co letí do světa.
Dívám se na orbit
chce se mi asi blít
neb tyhle lanýže
nebyly ze spíže.
Pod zemí ležely
dlouho tam vězely
vyrostly do plísně
tlačí mě do tísně.
Když žiješ v kokpitu
jak v domě hobitů
a s plenou na zádi
v skafandru od vlády.
Jsem jako mina
tlaky jak sviňa
a záblesk odlesku
letím bez potlesku.
Musím to vydržet
nechce to uležet
tak lítám v prostoru
na plyn bez motoru.