» Odpovědět «Bylinná směs (23.12.2014 15:04:40)
2 balíčky listového těsta
2 šálky rozpuštěného másla
kilogram jablek
1 sklenka nadrobených piškotů
1 sklenka roztlučených ořechů
2 šálky vanilkového cukru
1 balíček práškové skořice
Jablka opláchneme, oloupeme,
zbavíme je jader, nastrouháme
je na hrubém struhadle a smícháme
je s cukrem, roztlučenými ořechy
a skořicí.
Rozválíme listové těsto
na dvě obdélníkové placky.
Na rozválené těsto
rozprostřeme jablečnou směs a
stočíme ho do ruličky. Stejným
způsobem stočíme i další.
Potřeme tukem a pečeme
ve středně vyhřáté troubě, dokud
se seshora nezačervenají, a zdola
nezrůžovějí.
Když to upečeš - bude to štrúdl,
ale teď je to ještě báseň.
» Odpovědět «bába čurchlastka a inkontinenční ucháč (24.12.2014 12:30:03)
a pak to bude štrůdl jak báseň... mňam! :-)
» Odpovědět «hledač (25.12.2014 12:39:25)
jupí! - kulinářské okýnko pod pláštíkem poezie :-) jen co najdu vhodný recept, hned se přidám :-)