Anotace: ... s nádechem síně soudní ...
Sbírka: Květy a trny I.
S vznešenosti
v místnost vchází.
Pohledem pohladí lavici.
Kolikrát
hřáli ji gauneři, zloději či vrazi,
a advokát po pravici.
Kolikrát
byli před ní marní, nazí
když postojem vzdali jí zdravici.
Proč,
že by snad jen silou zvyku?
To místo její poutá
váže
Že by magnet,
s definicí mnohých alchymiků:
Proto, že železná jsou pouta.
Či jen lesk justiční stráže?
Kolikrát si táhle paní
z rána
když budík zpřetrhal jí spaní.
Povzdychla:
Tak co dnes to tu máme za potvůrky?
Kolikrát s vznešeností
v onu místnost vchází.
Pohledem podívá se
až v zádech z toho mrazí
Černý talar a pohodlné bačkůrky.